​ Organisere: papirer

Etter at du har sortert og kastet i en kategori, må du finne en måte å organisere og sortere det du velger å beholde. Her er det bare å bruke kreativiteten sin! Jeg foretrekker å samle alt på ett sted

Nå vil jeg dele to enkle metoder å organisere papirer og dokumenter på. Alt avhengig av hvor mye du må ta vare på, og hvor mye du bruker daglig/ukentlig. For å lese hvordan du kan kvitte det med mest mulig unyttig papir, kan du lese dette innlegget fra "7 dager med ryddefeber". 

SAMSUNG CSC

Papirer plass i én perm

Jeg liker å se hvilke papirer jeg eier på en enkel måte. Derfor har jeg alle papirer jeg må ta vare på, enten det er for alltid eller en kortere periode, i samme perm. Denne permen med gjennomsiktige lommer gjør det veldig enkelt. Jeg har en for privat, og en til skolearbeid. Om du ønsker kan du selvfølgelig sortere innad i denne permen i kategorier eller etter hvor lenge du må beholde det. 

Større mengde papirer

Denne metoden er hentet fra KonMari-metoden. Det går ut på å ha tre ulike områder eller oppbevaringsløsninger for tre kategorier: OPPMERKSOMHET - KORT TID - PERMANENT. 

  • Den første kategorien, oppmerksomhet, er ting du må gjøre noe med i løpet av de neste dagene. Som for eksempel regninger (sett til forfall med en gang, og kast!) eller timeavtaler (strengt tatt ikke nødvendig i papirformat). 
  • "Kort tid" er som kategorien sier, ting du må beholde for en kortere periode, gjerne 1-6 måneder. Som reiseruter eller kvitteringer til regnskap. Personlig har jeg ikke behov for å ta vare på noe i disse kategoriene, da jeg kan gjøre noe med dem i løpet av én dag eller ta bilde av de til mobilen for en uke/måned. 
  • Siste kategori er de papirene du bare MÅ ha. Attester og referanser, garantier og forsikriger. Et alternativ er naturligvis å scanne disse og ha de digitalt, men det er gjerne en ekstra trygghet å ha de i papirform også. 

Sånn var det. To enkle måter å organisere papirer på. Håper det kan gi deg litt mindre støv på hjernen, lite som er så tungt å vite at man har papirer spredt rundt i huset uten noe system. Ønsker deg en fin helg, og

God rydding! x

#declutter #støvpåhjernen #rydde #dokumenter #organisere #system

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Opprydding. Organisering. System.
Minimalisme. Zero Waste. Livsstil

Kategorier

Arkiv

hits