Behovet for endring

Hvorfor har vi et evig behov for å forandre på ting? Vi skifter ut klærne våre flere ganger i året, mye takket være fast fashion. Men det er ikke det eneste. Vi skifter ut interiør i hjemmene våre. Vi skifter ut bilen. Vi skifter ut mobilen. Annen teknologi. Hvorfor er ikke det vi har godt nok?

Til tross for at jeg i flere år har redusert eiendelene mine og kvittet meg med de som ikke lenger gav meg glede, kjenner jeg daglig på disse tingene. Jeg kjøper jeg nye ting. Ikke fordi jeg trenger, men fordi jeg ønsker. Ønsker meg en fin jakke, et bedre kamera, en nyere modell. Det kommer alltid til å komme nyheter på markedet. Noe som er bedre (mer oppdatert) enn det vi allerede har. Vi trenger det ikke, men vi kjøper det.

Status. Har jeg penger nok til å kjøpe designerklær og møbler, vil de andre tenke at jeg har lykkes. At jeg er lykkelig. Men hva spiller det for en rolle når jeg ikke er det? Jeg har det bedre med meg selv uten disse tingene, så da skal det ikke spille noen rolle hva andre tror om meg. Men det gjør det...

"The relentless struggle to acquire more money to buy more stuff is ultimately self deceiving. What most of us naturally crave, is to feel loved, connected to others and valued in our community. We want to feel good about our real self, not just about our image. And materialism can´t satisfy those needs."

En studie på lykke, som nå har holdt på i over 75 år, følger 724 menn og deres liv. Forskerne ville finne ut hva som var nøkkelen til et godt liv. Det var verken penger, berømmelse, en god jobb eller gjenstander som var svaret. Men gode forhold. Menneskelige forhold. Noe som ikke kunne kjøpes for penger. Studiet viste at gode forhold gjør oss lykkeligere og friskere. Kanskje bør vi bytte ut en time netthandling med noe annet?

Kanskje kommer jeg aldri til å bli kvitt den indre stemmen, denne trangen, som sier at jeg gjerne skulle bytta ut sofaen og spisebordet. Ikke fordi det lenger ikke fungerer, bare fordi jeg har funnet noe bedre. Eller ønsker å finne noe bedre. Det kan jeg ikke forandre, MEN jeg kan endre handlingene mine. Jeg kjøper ikke den nyeste modellen, fordi jeg allerede har noe som er godt nok. På denne måten sparer jeg penger og tid. Som jeg igjen kan bruke på noe annet. Noe jeg virkelig liker. Jeg kan reise, dra på konserter og spise mat ute. Det er jo tross alt det som gjør meg lykkelig.

God rydding! x

 

#tanker #lykke #minimalisme #fastfashion #status #branok #rydde

2 kommentarer

Nanne

30.07.2017 kl.21:21

Godt skrevet! Det er rart da - disse tingene vi eier, er jo nettopp det, bare ting. Jeg er så enig med deg, jeg vil heller bruke tid og penger på opplevelser og være sammen med de jeg er glad i.

ryddefeber

02.08.2017 kl.23:20

Nanne: takk! Bevissthet er et godt sted å begynne :)

Skriv en ny kommentar

Opprydding. Organisering. System.
Minimalisme. Zero Waste. Livsstil

Kategorier

Arkiv

hits