#7DMR Mat

Mat, mat, mat! Det er på tide å rydde på kjøkkenet. Vi er tross alt kommet til dag 6(!) i 7 dager med ryddefeber. Gratulerer! Det høres kanskje merkelig ut å skulle rydde i kjøkkenskapene, det er tross alt noe vi går gjennom hver dag. Vi kaster jo det som lukter dårlig eller har mugg på seg. Men hva med maten som ikke skifter farge og konsistens? Det er på tide å ta et dypdykk inn i skapene og hente fram alt som kan spises eller drikkes.

SAMSUNG CSC

Det første du skal gjøre er å ta en titt i kjøleskapet ditt. Ta ut alt som ikke lenger er spiselig (datomerkingen avgjør ikke dette). Se deretter etter ting som må spises opp i løpet av de neste fem dagene. Dette skal du sette i en egen hylle/oppbevaringsboks, som gjerne kan merkes "spis meg nå". Videre ser du etter matvarer som har vært uberørt den siste måneden. Dette skal du sette til donering. Det samme gjelder fryseren; det som ikke er spist de siste månedene må enten spises i løpet av en uke, eller doneres. 

SAMSUNG CSC

Videre henter du all annen mat og drikke ut av skapene og setter det på kjøkkenbenken/kjøkkenbordet. Fram med bakevarer, sausposer, krydder og chips. Sorter og se hva du har flere av, og sørg for at du ikke kjøper dette under neste handletur. Se etter varer som har utgått holdbarhetsdato (ikke "best før"), og kast dette. Se deretter etter om det er noe du ikke har brukt på flere måneder, og sett det til donering. Nå har du også mulighet til å gi bort chips og snop du ikke ønsker å ha i deg (ingen kroppspress, men du har et valg). Sett til slutt alt tilbake i skapet, gjerne sorter etter kategori. Dette vil garantert øke kjøkkenopplevelsen din!

Det gikk vel ganske greit? Om du fortsatt kjenner at du har litt mer å gå på, kan du jo ty til en valgfri kategori som for eksempel mobilen din? Uansett skal du være kjempe fornøyd, nå er det bare en dag igjen av denne utfordringen. 

God rydding! x

 

#ryddefeber #declutter #kjøkken #mat #rydding

2 kommentarer

elisebr

03.08.2017 kl.12:14

Så fine forslag! :) Ønsker deg en fin dag :)

ryddefeber

03.08.2017 kl.13:34

elisebr: takk, og i lige måde! :)

Skriv en ny kommentar

Opprydding. Organisering. System.
Minimalisme. Zero Waste. Livsstil

Kategorier

Arkiv

hits