#7DMR Papirer

Du har kommet halvveis i 7 dager med ryddefeber, godt jobba! I dag står dokumenter og andre papirer på agendaen. De aller fleste har samlet opp en god mengde papirer gjennom årene, noe som tidligere var nødvendig. Men nå som mye er blitt elektronisk, kan du med trygghet kvitte deg med det meste. Etter at du har satt deg et mål for økten, samler du alle papirer i hjemmet ditt på et sted: forsikringer, papirer knytter til jobb og skole, reklame, magasiner, kontouskrifter, regninger og kvitteringer + Du kan naturligvis sortere de i ulike kategorier om du har mye, slik at du ser ha du har. Gjør så følgende:

  1. Legg til siden de papirene du virkelig ikke kan kvitte deg med. Du vet helt sikkert hvilke det gjelder. Disse skal du enten legge i en egen mappe eller skannes elektronisk før de makuleres.
  2. Samle papirer som du må gjøre noe med før du kvitter deg med dem. Det er ofte regninger som ikke er betalt og annen post som blir liggende i flere dager/uker. Disse skal du endelig bli kvitt! Legg de i en egen bunke, og gi deg selv x dager. Gjør det som må gjøres, og makuler!
  3. Legg til makulering de du med sikkerhet kan kaste. Det gjelder også helsedokumenter som legen har, attester som er scannet inn og andre papirer du ikke har hatt nytte av (og som ikke ble lagt unna i forrige punkt) i løpet av det siste året. 
  4. Makuler så mye som mulig, og arkiver de resterende. 

SAMSUNG CSC- De fleste papirer som ikke er brukt på et år kan makuleres -

SAMSUNG CSC
- personlig, skole og en skriveblokk -

Forhåpentligvis klarte du å kvitte deg med en mengde papirer gjennom disse punktene. I motsetning til andre kategorier, er det sjeldent at man tilegner dokumenter sentimental verdi. En liten regel er at papirer du ikke har brukt på et år, altså kan makuleres. Men når det kommer til de viktigste dokumentene, er det sjeldent at papirer som er eldre enn fem år, lenger har noen nytte. Husk derfor at du ikke trenger å samle på noe "i tilfelle". Og for framtiden: gjør det som må gjøres med papirer så fort de kommer inn (sett regningen til forfall) før du makulerer de. Og ikke glem å gå gjennom dokumenter når du er ferdige med en større jobb, som et prosjekt eller skolearbeid. Det kommer nok ikke til å samle seg like mye igjen, takket være teknologien.

God rydding! x

 

#ryddefeber #dokumentarkivering #declutter #rydde

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Opprydding. Organisering. System.
Minimalisme. Zero Waste. Livsstil

Kategorier

Arkiv

hits