#7DMR Bøker

I dagens 7DMR er det klart for en kategori som enten har stor plass i hjemmet (og hjertet) ditt, eller ingen. De fleste personer som setter pris på bøker, samler, og har de på utstilling. Men hvor stor betydning har hver enkelt bok for deg? Uavhengig om du har 500 titler eller 50; det er på tide å rydde i bøkene dine! Men før du begynner, vil jeg minne deg på å sette deg et mål for dagens ryddeøkt

Begynn som alltid med å samle alle bøkene du eier. Stuegulvet er fint sted. Hent fra bøkene som står i vinduskarmen, i esker i boden og hjemme hos foreldrene dine. Det gjelder alle bøker, uavhengig av sjanger, så du må ikke glemme skole- og kokebøkene dine. Nå er det viktig at du ikke begynner å lese i disse, selv om det frister. Og så begynner utvelgelsen:

  1. Plukk ut de bøkene du elsker mer enn noe annet. De du vet du ikke klarer deg uten, og som gir deg stor glede.
  2. Legg så til side bøkene du har tenkt å lese, men som du fortsatt ikke har lest. Samt de med sentimental verdi.
  3. Ta opp én og én bok fra de gjenværende bøkene, og spør deg følgende: gir denne meg glede? (Trolig ikke, da du allerede har valgt den bort tre ganger). Noen skolebøker gir oss dessverre heller ingen glede, men de er nyttige på veien mot noe som senere vil. 

SAMSUNG CSC

Gå så tilbake til bøkene du har tenkt å lese, og svar på hvorfor du ikke har lest de enda. Det er sansynligvis en god grunn til at du ikke har følt behovet for å lese den, til tross for at den var rett foran deg (eller stuet bort i boden -av en grunn). Om denne boken kan lånes på biblioteket hvis du ved en senere anledning får akutt behov for å lese den, anbefaler jeg deg å kvitte deg med eksemplaret du holder i hendene akkurat nå. 

Og når det gjelder bøker med sentimental verdi, som for eksempel er arvet eller gitt i gave, må du rett og slett se om boken gir deg mer glede enn sorg. En bok du fikk av en slektning, men som du ikke ønsker å lese, gir deg dårlig samvitighet. Du er nok bedre uten den, og noen andre kommer helt sikkert til å elske denne gaven. Husk at det er grunn til at du ikke plukket opp disse bøkene i første punkt.

SAMSUNG CSC
 

Bøkene du velger å kvitte deg med kan enten selges eller doneres bort. Hosteller, gjenbrukstorg og biblioteket setter stor pris på gavmildheten din. Og de som har kommet seg helskinnet gjennom utvelgelsen er klare til å settes på et sted du tilegner dem. Du velger selv om du ønsker å spre de rundt i hjemmet ditt, eller samle alle sammen til et lite bibliotek. Flotte er de uansett! Og der har du det, nok en utfordring fullført. Klapp deg på skuldra og les en favoritt. 

God rydding! x

 

#ryddefeber #7DMR #declutter #bøker #bok #opprydding

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Opprydding. Organisering. System.
Minimalisme. Zero Waste. Livsstil

Kategorier

Arkiv

hits