#7DMR Medisiner

Dag 2 av "7 dager med ryddefeber" er i gang, og forhåpentligvis er du mer motivert enn overveldet etter gårsdagens ryddeøkt. I dag er det medisiner som står for tur, noe som gjerne er en litt enklere oppgave å ta fatt på. Det viktigste du skal tenke på når du nå begynner, er datostempling og bruksområde. Men først, i likhet med i går, skal du hente ALLE medisiner, tabletter, førstehjelpsutstyr og lignende, og samle det på ett sted. Det innebærer å hente allergitablettene fra veska og hostesaften fra kjøleskapet. Og ikke glem dagens målsetting!

Nå som alt er samlet, skal du først se etter datostemplingen på hvert produkt. Om det er noe som er utgått på dato skal dette legges til siden, og finner du noe som går ut i løpet av 12 måneder, skriver du en liten liste over produktene (og måneden de utløper). Det gjør at du ikke trenger å gå over alt på nytt igjen, og enkelt kan kvitte deg med gamle medisiner. Dette utstyret har til hensikt å hjelpe deg ved skade eller sykdom, noe det ikke lenger kan når datoen er utgått. Det er altså ikke slik som mat, hvor best før datoen kan overskrides. 

SAMSUNG CSC

Det neste du skal kvitte deg med, er produkter som ikke lenger er til nytte for deg. Det er produkter som du tidligere hadde bruk, som muskelsalven til fjorårets skade eller medisiner kjøp på resept. Enkelte medisiner og tabletter kan være nyttige å ta vare på, om du bruker dem jevnlig. Men om det er produkter du trolig ikke kommer til å bruke det neste året, kan du legge det til kast. Eventuelt kan det gies til noen som har bruk for det nå (ikke ting kjøpt på resept).

Nå skal du se over om det er noen produkter du har flere av. Smertestillende og plaster kan være greit, om du bruker det. Men tre like sårrens eller fem myggsprayer er trolig ikke nødvendig. Husk at en ting kun har verdi når du bruker den. Det er mygg om sommeren, men fem flasker er nok vel mye. Alt som ikke er kjøpt på resept kan du gi til noen som trenger det, eller du kan legge det til kast. 

SAMSUNG CSCHusk at alt du skal kvitte deg med, MÅ leveres hos apoteket. Dette skal IKKE kastes i toalettet eller bosset. 

Til slutt samler du alle produktene, som ikke er utgått på dato og som er nyttige for deg, på et sted. Det kan være i et medisinskap eller i en eske. KonMari-metoden anbefaler deg å samle alt i samme kategori på et sted, slik at du alltid vet hvor du har det. Det er dessuten viktig at slike produkter er lett tilgjengelige for deg om det skulle være akutt behov for medisiner eller førstehjelp. Når dette har fått en egen plass, kan du senke skuldrene og gi deg en klapp på skulderen; du har fullført dag to av 7DMR!

God rydding! x

 

#ryddefeber #7DMR #declutter #opprydding

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Opprydding. Organisering. System.
Minimalisme. Zero Waste. Livsstil

Kategorier

Arkiv

hits