7 dager med ryddefeber

Du som leser dette er kanskje allerede på lang vei i minimalismen. Eller kanskje du nylig har hørt om dette begrepet og lurer på hvor du skal starte. Kanskje føler du deg utslitt av alle tingene du har rundt deg. Og kanskje ønsker du å å ha mer penger til å gjøre det du liker. Uavhengig av bakgrunn, ønsker jeg å invitere deg med på en utfordring. La meg presentere deg for "7 dager med ryddefeber" (7DMR).

"Å rydde i seg selv er ikke vanskelig, men å finne ut hva som er nyttig eller ikke kan være det"

De neste syv dagene vil jeg hver dag klokken 08:00 poste et innlegg med en ryddekategori. Dette innlegget vil inneholde framgangsmåte, tips og forhåpentligvis inspirasjon til å gjennomføre 7DMR sammen med meg. Men før du går i gang med en slik utfordring er det et par ting det er viktig å ha tenkt i gjennom:

  • Hvorfor ønsker du å rydde i gjenstandene dine? Hva er det som motiverer deg til å gjøre dette akkurat NÅ? Skriv ned noen refleksjoner rundt dette, og ha notatet tilgjengelig gjennom uken. 
  • Sett deg også mål for hver kategori/dag. Om det så er å "våkne opp til et ryddig klesskap" eller "for å kunne bruke tiden min på gitt hobby", er det viktigste at målet ditt er konkret og realistisk.

 

Jeg har laget et eget dokument for 7DMR. Jeg anbefaler deg ha å denne listen med deg (elektronisk eller i papirform) slik at du kan skrive ned målene du har satt deg. Hver kveld kan du krysse av ruten etter at ryddeøkten er gjennomført. Prøv også å finne ut hvilken kategori du ønsker å rydde i på dag 5. Kanskje finner du inspirasjon i "komono"-kategorien. Her er en liten liste med andre forberedelser du kan gjøre før 7DMR begynner i morgen klokka åtte:

  • Sett av tid i kalenderen til å gjennomføre dagens ryddeøkt. 
  • Gjør klar esker eller store søppelposer for ting som skal selges, doneres og kastes. 
  • Vask/støvsug hjemmet ditt slik at du ikke trenger å bekymre deg for dette mens du rydder. 

 

TIPS! Inviter en venn, kollega eller et familiemedlem til å ta utfordringen sammen med deg. Da kan dere dele erfaringer og motiverer hverandre underveis.

 

God rydding! x

 

#ryddefeber #7DMR #declutter

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Opprydding. Organisering. System.
Minimalisme. Zero Waste. Livsstil

Kategorier

Arkiv

hits