The Minimalists

Joshua Fields Millburn og Ryan Nicodemus er forfatterne bak bloggen The Minimalists. Her skriver de essays om temaer knyttet til det å være "minimalist". Men hva betyr egentlig det? Duoen forteller at det ikke trenger å innebære å ha mindre enn 100 eiendeler, ingen bil eller TV. Noen minimalister lever slik, men du trenger ikke det for å kalle deg en! Minimalisme kan sees på som en mulighet til å oppnå frihet. Frihet fra frykt, redsel, angst eller andre utfordringer. Enkelt definerer de det som "et verktøy for å kvitte deg med overflod, slik at du kan fokusere på det som er viktig for deg" (egen oversettelse). I tillegg har The Minimalists skrevet tre bøker, gitt ut én dokumentar (finnes på Netflix) og laget podkast. Sistnevnte anbefales på det sterkeste. Hver episode tar for seg ulike tema innenfor minimalisme, og dekker alt fra økonomi og shopping, til familie og hjem. 

 

"Every little thing that you think that you need. Every little thing that´s just feeding your greed.

Oh, I think that you would be fine with out it." (Peter Doran)

 

Guttene i The Minimalists hadde begge to ulike tilnærminger til minimalisme. De levde et liv fult av ting uten verdi, i en jobb de mislikte, med mennesker de syntes var ok. Men de var ikke lykkelige. Joshua bestemte seg i 30-årene for å slutte i jobben (med millionlønn) for å fokusere på det som var viktig for han. Han begynte å skrive, og brukte fritiden sin på å kvitte seg med rot. Ryan så hvordan denne tilnærmingen påvirket kompisen, og bestemte seg på dagen for å kvitte seg med ting som ikke hadde verdi. Han arrangerte en pakke-fest (packing party), hvor han pakket ned ALLE gjenstandene sine, inkludert sofa og seng. Deretter pakket hentet han kun opp de tingene han hadde behov for akkurat da han hadde behov for dem, innenfor en treukers-periode. Det resulterte i at han solgte eller donerte 80% av tingene sine. Ekstremt? Jepp!

Et tema som veldig ofte kommer opp, er altså ting. I dagens samfunn er det mange som stadig handler nye klær eller ny teknologi for å oppnå glede. Til tross for at vi ofte tiden sier "lykke kan ikke kjøpes for penger", er det mange som prøver på nettopp det. Men i følge Millburn og Nicodemus kan du være minimalist selv om du har fem forskjellige datamaskiner eller et eget rom for alle klærne dine. Det viktigste er at du omgir deg med ting som gir deg glede (slik KonMari-metoden oppfordrer), slik at du kan leve det livet du ønsker deg. The Minimalists-podkasten avslutter alltid med følgende sitat: "love people and use things, because the oposite never works". Det kan kanskje motivere deg til å leve et mer minimalistisk liv?

God rydding! x

 

#ryddefeber #theminimalists #minimalisme #minimalist

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Opprydding. Organisering. System.
Minimalisme. Zero Waste. Livsstil

Kategorier

Arkiv

hits