Hva er viktig for deg?

Som ergoterapistudent er dette noe jeg er lært til å spørre menneskene jeg kommer i kontakt med. Hva er det som er viktig i livet deres? Hvordan ønsker de å leve? Og på hva er det som hindrer dem i å leve på denne måten? For å kunne forstå disse personene og utfordringen deres, ble jeg først nødt til å finne ut hva som var viktig for meg.

Mitt navn er Sandra, og jeg har ryddefeber. Allerede på barneskolen hadde jeg en stor interesse for organisering og rydding. Om det så gjaldt skolebøkene eller lekene mine, fant jeg alltid grunner til å lage systemer og organisere eiendelene mine på. Denne hobbyen, eller manien om du vil, har siden da vokst ytterligere. Jeg elsker å gå gjennom tingene mine og se om jeg kan donere eller selge noe. Samtidig leser jeg bøker om rydding og ser filmer på YouTube. Men alt er på engelsk! Etter å ha gjort noen få google-søk fant jeg ut at det faktisk ikke er mye tilgjengelig informasjon om dette temaet på norsk. Jeg har også til gode å finne en blogg som skriver om dette temaet. Forhåpentligvis er det flere av dere der ute som deler denne interessen, og som ønsker å diskutere rydding med meg. 

Tilbake til overskriften; hva er viktig for deg? I dette tilfellet: meg. For selv om det kan virke slik, er ikke rydding noe som er en viktig del av livet mitt, eller noe jeg trenger eller føler jeg må gjøre. For meg er dette en prosess på veien dit jeg ønsker å være. Det er viktig for meg å omgi meg med ting og mennesker jeg liker å være med, og som ikke gir meg stress. Derfor donerer eller selger jeg ting som ikke gir meg glede. Det er også viktig for meg å ha penger til å reise og delta på ulike events. Jeg liker å besøke nye land og byer, og jeg liker å dra på konserter og kulturelle arrangement. Som student er økonomien noe trang, og jeg må derfor prioritere. Å kjøpe nye klær flere ganger i måneden eller å dra ut på byen hver uke, er verken noe jeg har lyst til eller ønsker å bruke pengene mine på. 

Forhåpentligvis vil denne bloggen gi mulighet for deg og meg til å utveksle erfaringer og interessen for rydding. Framover kommer jeg til å publisere alt fra metoder og litteratur, til mine erfaringer og tips i prosessen. Om du har noen spørsmål eller ønsker er du velkommen til å legge igjen en kommentar.

God rydding! x

 

#ryddefeber #personlig #decluttering #rydde

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Opprydding. Organisering. System.
Minimalisme. Zero Waste. Livsstil

Kategorier

Arkiv

hits